Van Forms naar APEX in de cloud

Van Forms naar ?

Veel bedrijven en instellingen zijn jaren geleden begonnen met Oracle Forms. Samen met Desginer en Reports is er een robuuste en makkelijk aanpasbare oplossing neergezet om processen te ondersteunen. Inmiddels wordt deze software minder ondersteund door Oracle en de JAVA plug-ins minder mogelijk gemaakt in verschillende browsers. De Forms gebruikers kijken momenteel naar alternatieven, moet er een JAVA, .Net herbouw plaatsvinden of kan er toch met Oracle producten gewerkt worden? Voor Open-i een herkenbare situatie, zowel voor onze eigen producten als de projecten die we voor klanten hebben uitgevoerd.

De alternatieven

JAVA en .Net zijn momenteel populaire talen om mee te bouwen, maar tevens vereist deze weg een complete nieuwbouw van de hele applicatie met een groot project/programma als gevolg. De huidige Oracle ontwikkelaars staan qua basis te ver van JAVA en .Net af om snel de stap te kunnen maken naar de nieuwe taal. Gevolg is een groot en duur organisatiebreed programma dat het wiel opnieuw moet uitvinden en een parallelle omgeving waarin nog jarenlang de Form applicaties in moeten worden onderhouden. De ervaring leert dat de betere interne Oracle specialisten geen uitdaging meer zien en als eerste vertrekken met alle risico’s van dien.

De Oracle oplossing

Jaren geleden heeft Oracle APEX geïntroduceerd als gratis feature bij een database. Toen nog minder ideaal en niet een serieus alternatief. Na wat experimenten met ADF en andere talen is APEX inmiddels uitgegroeid tot een volwassen producten met veel mogelijkheden die we kennen uit Forms gecombineerd met moderne cloud- en weboplossingen. De bestaande Oracle database kan behouden blijven of relatief eenvoudig in de cloud gezet worden. Voor de medewerkers die momenteel met Oracle Forms werken is een behapbaar traject om binnen 3 maanden een volwaardig APEX 5 ontwikkelaar te zijn.

Open-i helpt

Open-i heeft ervaring met de omschakeling van Forms naar APEX en ook van on premise installaties naar de cloud. We hebben dit gedaan voor onze eigen producten maar ook bij verschillende klanten zoals (semi)-overheden en commerciële bedrijven. We kunnen u volledig begeleiden in het hele overgangstraject van Forms naar APEX zonder dat u opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Wilt u weten hoe we kunnen helpen?

Bel of mail ons en we komen graag langs.

Oracle Cloud Forms APEX

Open-i staat bekend om

Ons laatste nieuws

Open-i zorgt voor oplossingen die bedrijven en instellingen verder helpen.
Om hierin meerwaarde te kunnen verzorgen zijn we altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen.

nieuwsarchief

waar kunnen we mee helpen?

x