Testers van Open-i

Een testconsultant van Open-i is een onafhankelijke en kritische tester die de softwarebouwers bij de les houdt.

Binnen de diverse branches zijn de testconsultants van Open-i vertrouwd met de wetgeving, de processen en softwarepakketten. Hierdoor zijn zij vanaf dag één productief.

 

Op dit moment is één van de testconsultants van Open-i gedetacheerd bij de uitvoeringsorganisatie van een pensioenfonds. Hier hertest hij namens de toekomstige gebruikers in een, zoveel mogelijk als ware, productieomgeving de softwareaanpassingen die naar aanleiding van de ingeschoten bevindingen door de gebruikers zijn aangepast.

Deze test moet aantonen dat de software aanpassingen aan de functionele eisen voldoen. Denk hierbij aan de juistheid en volledigheid van de functionaliteit, de rekenkundige juistheid en de performance.

Het testen gebeurd in het Maia pensioenadministratiesysteem.

 

Bij deze uitvoeringsorganisatie wordt volgens Scrum gewerkt. Scrum betekent “ontwerp een beetje, bouw een beetje, test een beetje”.

Dit maakt het herhaaldelijk testen noodzakelijk. 

De toegevoegde waarde van een testconsultant van Open-i, is dat deze specialistische kennis heeft op het eigen vakgebied en tevens in staat is om over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken en verbindingen te leggen. Om dit te kunnen doen moet elke testconsultant van Open-i een T-shaped professional zijn.

Open-i staat bekend om

Ons laatste nieuws

Open-i zorgt voor oplossingen die bedrijven en instellingen verder helpen.
Om hierin meerwaarde te kunnen verzorgen zijn we altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen.

nieuwsarchief

waar kunnen we mee helpen?

x